tiistai 18. elokuuta 2009

Natural Koncept - IBC/DF



Jotta Natural Konceptin luonne saataisiin teille lukijoille saman tien selväksi, lyön pöytään seuraavan vertauskuvan: Sekedeys on kerrostalo ja siinä asuvat asukkaat on eri tiimejä. Siloposki asukkaiden lisäksi talossa asuu joukko häiriköitä kuten mm meluisia, läpiyön kestäviä pippaloita pitävä Baker. Pahennusta aiheuttaa myös silloin tällöin rappukäytävään sammuva kaljamahainen Antihero. Samanlaista käytöstä esiintyy yhtä usein myös Creaturen puolesta. Natural Koncept puolestaan ei asu edes koko talossa, vaan on se kusen hajuinen koditon joka yrittää iltahämärällä sniikata rappukäytävän pimeään nurkkaan nukkumaan.

NK on siis varmasti yksi raffeimpia skeittirmoja mitä maa päällään kantaa. Hawajilta lähtöisin oleva, sittemmin vahvasti manneramerikkalaistunut lafka on julkaissut pitkän olemassaolonsa aikana kaksi leffaa. Ensimmäisellä 2004 vuonna julkaistulla Illegimate Bastard Childilla on jopa Suomessa asti vankka kulttimaine (katsasta vaikka Eniksen haastis HangUp #1). Uudempi 2007 vuoden lopulla julkaistu leffa taas kantaa nimeä Dysfunctional Family.

Skeittauksen lisäkäksi molemmista leffoista löytyy lähes kolmas osa pituuden verran firman graafikko/säätäjä/osaomistaja KatchOnen graffitteja. KatcOnen hahmoihin ja maisemiin painottuva tunkkaisen trippaileva wraittaus tyyli on niin omaperäinen ja selkeästi edukseen erottuva että hitaasti rullaavia wholecareja kattelee enemmän kuin mielellään. Meikästä ainaki valovuosia kovempaa ku vaikkapa ylihype Neck Facen kamat.

Skeittaus on myös molemmissa leffoissa ihan omaa luokkaansa. Katsojan silmässä on sitten se että onko se positiivinen vai negatiivinen juttu, mutta mainittakoon että seasta löytyy niin flippi benihanoja, kontrolloimattomia tripla voltteja sillalta, aivan sairaita teildroppeja, automaatti aseilla ammuskelua, sammakko indy traktorin yli, yli 15 stepin hänkkiä, inward heeli SantaMonican triploista, takapihan puuleja ja Burnsideä.

Kuvaus leffoissa on epätarkkaa ja huonoa, editointi on suoritettu todennäköisesti hyvinkin päihtyneenä ja musiikit nyt on mitä on. Kyseessä siis kaikin puolin keskiverto skeittileffaa viihdyttävämpää videomateriaalia.
Käykääs yytsimässä: www.naturalkoncept.com

666

teksti julkaistu Hang Up -lehden numerossa 2/08

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti