tiistai 18. elokuuta 2009

Seasons 4




Vaikka Trevor Prescott (1977-2006) ei ollutkaan syntyjään San Franciscolainen, tuli tämä skater/filmer/skatefilmmaker tunnetuksi elinaikanaan nimenomaan 2000 –luvun frisco-skedemeininkien taltioijana. Tunnetuimpia miehen töitä on mm. Supernaut – Urban Canvas, FTC3, Satorin –leffa sekä hänen oma, Bay-Arean skeittiskeneen keskittynyt, hiukan videomagazine tyyppinen Seasons –leffasarja.Prescott teki Seasons –leffoja kolme kappaletta ja tämä neljäs onkin hänen ystävien tekemä tribuutti Trevorin elämälle ja työlle.

Seasons 4 pitää sisällään 35 minuutin verran montage-partteja ja lyhyitä yhden tai kahden miehen partteja. Kovimpien kundien palleille, satapäisen esiintyjäkaartin joukosta, seuloutuu muutamilla ylikovilla jutuillaan Julian Quevedo (last seen in Man Down?), Adrian Williams ja Robin Baker. Ainoa kokonaisen partin mitoissa oleva pätkä on Silas Baxter-Nealilla. Vikana parttina nähdään Trevor Prescottin viimeiseksi jääneet matskut linssin etupuolella.

Leffan toteutus on hyvin samanlaista meininkiä kuin Prescottin leffoissa, ja voisi hyvinkin luulla että tämäkin leffa on vielä Trevorin tekemä. Lopputeksteistä paljastuu kuitenkin että editoija on ollut ihan joku muu. Seasons 4 on mielestäni varsin onnistunut tribuutti edesmenneelle skeittivideo auteurille. Leffa ei ole yli dramaattinen tai mitenkään nyyhkyarvoilla jalansijaansa hakeva muistelo vaan ehkä enemmänkin osoitus siitä mikä on ollut Trevorin kontribuutio skeittielokuville. Vähän niinkun ”This is what Trevor would liked us to do”.

Leffa itsessään on kuitenkin valitettavan keskinkertainen. 2000 –luvun alun Friscomatskua erimuodoissa tarjoavat ekstrat onkin sitten jopa kovempaa kamaa kuin itse leffa. Kolmen vartin bonarit pitävät sisällään kokonaisen The Flavor -leffan, Prescottin kaupunki fiilistelyjä, raakamatskuja sekä reilun 20 minuutin kokoelman Trevorin kovimpia kuvauksia. Jos Trevor Prescottin leffat ovat aikaisemmin sopineet skeittileffamakuusi on Seasons # 4 ekstroineen sulle ehdotonta katsottavaa.

pelkkä leffa: 7
leffa + ekstrat + tämän dvd:n luoma kuva, miehestä kaiken tämän takana: 10


teksti julkaistu Hang Up -lehden numerossa 1/09

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti