maanantai 17. elokuuta 2009

Toebock – Don’t Act Famous

Toebock on mm. Tiltmode – yhteyksistä tutun Adam Crewn juttu. Ennen viimevuoden puolella ilmestynyttä Don’t Act Famous’ia on Toebockin nimissä ilmestynyt ainakin yksi leffa ja mahdollisesti jopa jotain muutakin. Käy katsomassa www.toebock.com ja sivistä itseäsi.

Don’t Act Famous pitää sisällään useita Ameriikan luoteisnurkan kaupunkipartteja, näistä esimerkkinä vaikkapa Seattle, San Jose ja Portland. Henkilöparttien kärkipäätä pitää mielestäni tähänastisista nähdyistä paras Silas Baxter-Nealin partti, joka oli tovi sitten nähtävissä myös Deluxen saitilla. Erityismaininnan arvoisia kohtia leffassa on myös Julian ”skeittauksen parhaat ss fs crooksit” Quevedon partti sekä Seattle montagen lomassa nähtävä Manik Skateboardsin lyhyehkö osuus. San Jose partin Enjoi aloitus sekä Gangsta Ray on myös aivan mahtavaa kampetta. Yksittäisistä ns. päräyttävistä tempuista taas voisi mainita Seattlen kivihänkkään (onko se oikeesti kiveä?) tehty hardflip fs reilslide. Edellämainitun kovuudesta voi tietysti olla montaa mieltä mutta Denveriläisen John Brownleen mahtavan partin enderinä olevasta hardflip wallridestä ei voi olla pitämättä.

Skeittaus on koko leffan ajan varsin hyvää ja lähes jatkuvasti jollain tapaa mielenkiintoista ja/tai persoonallista. Notkahduksiakin edellä mainittuun on. Viimeinen partti on nimittäin pelkkää heittäytymistä ja jotenkin tuntuu että vikapartin aikana leffa olisi vaihtunut toiseksi.

Leffan kuvaus ja editointi osasto on erittäin hyvää, muutamia kahden kuvakulman editointeja lukuun ottamatta jotka mun mielestä toimii ylipäätään tosi harvoin. Leffa fiilistelee countryside – filmi mausteilla ja artsyn suuntaisilla grafiikoilla, mutta silti pysyy hyvän maun puolella. Mihinkään viimeaikojen ylilyönnin puolelle meneviin Habitat tyyppisiin juttuihin ei onneksi olla sorruttu. Musiikki puoli tarjoaa muutamat hyvät biisit mutta muuten mennään aika tylsällä tavalla niin viimevuosien skeittileffamusamuottiin upoten että ei tältä saralta voi kauheena lisä pointseja jakaa.

Suomestahan tätä leffaa ei saa, mutta hätiin astuu Urban Rollers niminen puoli ammattimainen eBay kauppias jonka listoilta löytyy jos toinenkin hankinnanarvoinen vaikeasti käsiin saatava skeitti-dvd.Ei muuta kun eBay tunnukset kuntoon ja PayPal vinkumaan.

7

teksti julkaistu Hang Up -lehden numerossa 2/09

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti