maanantai 17. elokuuta 2009

Stereo Films - Classic Boxset

Tämänkertaisesta klassikko leffa dvd:lle –arviosta vastaa nykyisen Stereo Sound Agencyn ensi- yrittämän, eli Stereo Skateboardsin kahdesta leffasta koostettu boxi.
Komean näköinen loota pitää sisällään vuonna 1994 julkaistun Visual Soundin sekä 1996 vuoden Tincan Folkloren.

Leffat on päätetty julkaista varsin sopivaan saumaan, koska skeittaus molemmissa leffoissa on mielestäni hyvinkin yhtenevää nykyhetkellä valloillaan olevaan skeittitrendiin. Skeittaus leffoissa on Mike Frazierin verttipätkiä lukuun ottamatta täyttä lainivoittoista katuskeittausta. Temput tehdään tyylikkäästi ja hyvin. Sponttaanis-tyyppisten katukruisaus-ranien lomaan on leikattu muutamia yksittäisiä siistejä kurbi temppuja sekä kaitafilmi shotteja. Skeittarit näyttää vaatetukseltaankin näissä leffoissa hämmästyttävän paljon nykyskeittarilta.

Molemmat leffat on skeittileffa historian artsyimmasta päästä. Kaitafilmiä on palanut tuntitolkulla ja välipätkiä on kuvattu oikeasti happo päissään. Kokonaisuudet on silti molemmissa elokuvissa vallan mahtavia, Visual Soundin ollessa hiukan helpompi pala purtavaksi. Tincan Folkloressa artsy-osasto on vielä tuhdimpaa ja leffa on skeittaukseltaankin, paria parttia lukuun ottamatta, Visual Soundia heikompi.

Extramateriaalina julkaisussa on molempien leffojen täysimittaiset kommenttiraidat Chris Pastraksen ja Jason Leen toimesta. Kommenttiraidat on molemmat varsin mielenkiintoisia ja informatiivisiä. Muun muassa firman elinkaarta, leffan tekoa taiteen ja skeittauksen näkökulmista, sekä musiikkien alkuperiä käsitellään kommenttiraidoilla erittäin laajasti. Nämä kommenttiraidat ovat ehdottomasti skedeleffojen vastaavien ehdotonta huippua. Voin vaan kuvitella mitä kiksejä noista ’behind the scenes’ –tarinoista jotkut näiden leffojen pitkäaikaisemmat ’fanit’ saa revittyä.

Uudelleen julkaisu on mielestäni hoidettu ylipäätään erittäin kiitettävästi. Visual Sound pomppasi tämän myötä omalle henkiselle skedeleffa top5 listalle ja voin vakuuttaa että siihen viisikkoon on tunkua. Siinä Mike Daherin, Carl Shipmanin, Matt Rodriguezin ja Ethan Fowlerin lisäksi vallan väkevä syy hankkia tämä boksi omaan hyllyyn.

10

teksti on julkaistu Hang Up -lehden numerossa 2/09

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti