maanantai 17. elokuuta 2009

MFN Productions – Good Hearts aka SÄÄMÄSTEN LEFFA

Säämäsen veljekset on varsin persoonallinen Kuusamosta Ouluun vakiutunut parivaljakko jotka omalla olemassaolollaan ovat varmasti rikastuttaneen Oulun ja koko pohjois-suomen skeittiskeneä kerran jos toisenkin. Tällä kertaa pojat ovat kantaneet kortensa Oulun skeittivideo kekoon koostamalla viimeisen (vähintään)kuuden vuoden ajalta kuvatuista matskuista yhden videon. Massiivisessa, lähes tunnin mittaisessa videossa esiintyy mahdollisesti jokainen koskaan laudanpäälle astunut oululainen, ja hyvin moni Oulussa vieraillut ulkopaikkakuntalainenkin (jopa tietämättään).

Skeittimatsku on lähes kokonaan parkeissa kuvattua mikä hiukan rokottaa fiilistä ja tekee leffasta hiukan yksitoikkoisen. Kuvaus on melko huonoa, mutta surureunaisen kalansilmälinssin kera se vie mielen vahvasti 90-luvun puolivälin leffoihin ja kääntyykin siitä syystä ainakin minun mielessä positiiviseksi asiaksi. Leffa on muutenkin tosi kaukana 2009 vuoden keskiverto skeittileffasta, mutta lasken tämänkin enemmänkin positiiviseksi seikaksi. Millon viimeksi ootte mm nähneet leffassa slämipätkän? Ette ihan hetkeen voin vannoa. Tämän leffan slämipätkällä on muutenkin pituutta sen verran paljon että partti saattaa jopa hipoa jonkin sortin ennätystä.

Random katsojalle, jollaiseksi itsenikin luen, leffa on kokonaisuudessaan melko raskas paketti ja suoraan sanoen siitä voi olla hiukan vaikea jopa pitää. Kuitenkin siitä paistaa läpi se kuinka suurella sydämellä se on tehty. Leffan virallinen nimi on siis varsin osuva.

Arvot skeittaukseen ja elämään on Säämäsillä kohdillaan, mutta leffaa katsovalle se ei ihan vielä yksistään kuitenkaan riitä. Hyvä skeittileffa on tehty kourallisesta asioita, joista kovinkaan montaa ei tästä leffasta löydy. Vaikka kriittinen teksti sekä numerollinen arvosana kertoo osittain muuta, kannattaa tähän teokseen yrittää tutustua jos mahdollisuuden saa. Huhujen mukaan liikkeellä olisi dvd:n lisäksi myös VHS-versio, erityisesti keräilijöitä silmälläpitäen. Arvostan.

45

teksti on julkaistu Hang Up -lehden numerossa 2/09

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti