maanantai 17. elokuuta 2009

Krooked – Naughty

Krookedin parin kesän takainen Chronicles ei ollut ainakaan minulle ihan sitä minkätasoista ja näköistä leffaa olin Krookedilta odottanut. Chronicles oli jotenkin liian kliini ja kaikki friikkailut tuntu jotenki päälle liimatuilta.
Krookedilta on ilmestynyt tuon virallisen esikoisleffan jälkeen pari vähän vähemmälle huomiolle jäänyttä pätkää. Ensimmäinen, Gnar Gnar, oli kokonaan 90 -luvun alkupuolen analogisilla hi8 kameroilla kuvattu leffa, joka julkaistiin ymmärtääkseni suht pienilukuisena vhs-painoksena. Sitä ei Suomeen asti ikinä tullut mikä oli harmi. Kyseessä oli kuitenkin vähintäänkin mielenkiintoisempi tapaus kuin Chronicles. Nyt Suomessa on kuitenkin saatavilla hiukana Gnar Gnarin henkinen Naughty.

Kyseinen leffa on kuvattu kokonaan digipokkareiden videomodella ja kännykkäkameroilla. Kuvanlaatu vaihtelee ihan hyvästä välttävään, mutta kaiken kaikkiaan jälki on kuitenkin paremman näköistä, miltä se paperilta luettuna voisi kuulostaa. Skeittauksen puolesta korkeimmalle pallille nostaisin nämä uudemmat Krookedin amatöörit, kuten David Clark, Luke Croker ja mitä näitä muita nyt oli. Uusilta sälleiltä löytyy varmaan ne kaikkein panostetuimmat jutut tästä leffasta. Skeittaus on yleisesti tosi semmosta sessari henkistä ja tosi ’arkista’. Hyvänä esimerkkinä esim. Gonzin ja Blenderin yhteis sessari jossain tosi ei mieluisen näköisessä parkissa. Tulee sellanen fiilis että on vaan menty skeittaamaan ja sit joku on päättäny vähän kuvailla digiräpsynsä kanssa. Tuo meninki on minusta hyvä! Suuremmat skede kiksit tästä saa kun monesta muusta leffasta. Heleposti ainakin mielekkäämpi leffa kun se Krookedin ’virallinen’.

7

teksti julkaistu Hang Up -lehden numerossa 3/08

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti