lauantai 23. tammikuuta 2010

Turd Merchants of Death



Meta Skate Shop on Coloradon Boulderissa sijaitseva skeittikauppa. Turd Merchants of Death on tämän kaupan erikoinen leffa.

70 minuuttinen TMoD on zombiesplätterin ja skeittivideon sekoitus. Kyseessä siis zombie leffa jonka suvanto kohtiin on leikattu sekaan kaupan tiimiläisten partit. Vaikka itse leffassakin skeittausta esiintyy, on varsinaisten parttien väliin tunku melko luonnoton. On hyvä että dvdn alkuvalikossa on vaihtoehto katsoa joko koko yhteen leikattu sekasotku tai sitten ainoastaan pelkkä leffa tai pelkät skedepätkät.
Skedeparttien yhteenlaskettu pituus on 30 minuuttia ja zombikama sit sellaset 40 minuuttia.
Molemmat tuntuu toimivan paremmin omina kokonaisuuksinaan.

Zombie leffa on budjetin ja amatöörinäyttelijät (skeittareita, tyttökavereita, naapureita sun muita tuttuja) huomioon ottaen hyvää kamaa. Jonkinsortin leffakoulun päätöstyö tämän kuvittelisi olevan, sen verta hyvät vehkeet tämän toteutukseen on kumminkin ollut. Järjettömällä juonella varustettu leffa keskittyy pääosin näyttäviin splätter efekteihin. Tarjolla on mm kohtauksia joissa poliisi zombien pää halkaistaan katkenneella laudalla, pikku skeittari halkeaa kahtia ajaessaan kickramppia päin ja silmälääkäri kiskoo silmamunan jatkeena metrikaupalla suolen näköistä näköhermoa potilaan päästä. Kokonaisuus on rennon hölmö ja enemmän hauska kun missään määrin pelottava. Tehosteet on tehty hyvin ja luulisin että zombileffoista tykkäävät saa tästä jotain positiivistä irti. Myös Slapin One In a Million skabassa muutamia vuosia sitten esiintynyt El Vortex esiintyy leffassa varsin ratkaisevassa roolissa.

Varsinaiset skeittipätkät on tasavahvoja, ennestään itselleni tuntemattomilta kundeilta. Partteja on useampia joista parhaiten mieleen jäi Jeff Huslander, Reed Goodman, Todd Frost ja leffan päättävä Josh Steele. Mitään huomattavan kovaa tai ehdottoman näkemisen arvoista skeitti-osiosta ei tosin löydy. Perus hyvää ja monipuolista skeittausta kylläkin.

Leffaa voi tiedustella Metasta tai sitten zombi-blogista, josta löytyy muutenkin mukavaa behind the scenes tavaraa.

6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti