perjantai 26. maaliskuuta 2010

Skateballs



Skateballs on Toebock mediagruupin uutukainen ja itseasiassa myös esikoinenkin. Aikaisemmin Toebockin videot, kuten esim Don't Act Famous ovat olleet yksin Adam Crewn tuotoksia. Ilmeisesti "mediagroupiksi" laajentuminen käsittää sen että nykyisin Toebockin nimen alla leffoja tulee ulos myös muilta tekijöiltä. Skateballs on nimittäin Tom Carter nimisen kundin teos.

Skateballs on melko erikoinen tapaus. Elokuva klippejä ja runsasta huumoria sisältävä leffa on pintapuolisesti erittäin hauska ja hyvä leffa. Toisen katselun tuloksena käteen toisaalta jää enää lähinnä puolihauskaa hassuttelua, keskinkertaista skeittausta ja tosi hajanainen kokonaisuus.

Parhaita puolia leffassa on loistava intro, Two Hawks Youngin ja Ryan Stranglandin yhteispartti, kotibile-soundtrack sekä Shane Jenkinsin kaikintavoin LOISTAVA Beavis and Butt-Head -pätkä.

Puoli hauskaa ja/tai muuten maininnan arvoisia on skeittauksen lomaan GnR - You Could be mine musiikkivideota sotkeva LA-montage (jossa muuten esiinty Chad Fernandez aivan sairailla matskuilla!!), Adam Crewn "full legnth"-partti sekä jonkinsortin extreme makeoverin läpikäyneen Aaron Artiksen pätkä.

Vaikka Skateballs ei huippuhetkistään huolimatta osu aivan nappiin, löytyy lätyltä varsin muhkeat extrat. Pakollisten jämä ekstrojen yms trailerien lisäksi tyrkyllä on Tom Carterin aikaisemmat leffat eli 2002 vuoden Video Games, 2005 vuoden LA-keskeinen Wait for It sekä tärkeimpänä Tom Carterin ja Ian Shulmanin yhteistyön tulos:


HAULIN' ASS TO HALL & OATS


Haulin' Ass lukeutuu henkilökohtaisiin alltime lemppareihin. Pari vuotta sitten (2008) julkaistu Seattle leffa on 100% tribuutti Darryl Hallin ja John Oatesin muodostamalle duolle. Leffan kaikki musiikit on kyseisen orkesterin tuotantoa. Jokaisen partin sekaan ja väliin on myös editoitu kyseisten biisien musiikkivideoita.

Kokonaisuus on erittäin onnistunut, hauska ja toimiva. Meininki on melko välitön ja rento. Leffan skeittaus koostuu muutamasta jaetusta pätkästä, parista montaasista sekä kolmesta yksilöpartista. Avaava Two Hawks Young on kova, kuten myös sooloparttilaiset. Montaasit on myös pullollaan kovaa kamaa.

Haulin Ass on enemmän kuin osiensa summa. Se on yksi parhaista keinoista käyttää 20 minuuttia elämästään ja aivan helvetin iso syy minkävuoksi Skateballs dvd on pakkopoisto -leimansa ansainnut.

Skateballs : 6
Haulin Ass to Hall & Oates: 10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti