perjantai 26. maaliskuuta 2010

Solution - Haze



Solution nimimerkin takaa löytyvällä Jokisen Villellä on skeittileffan tekoon tarvittavaa "taiteellista silmää" enemmän kuin monella muulla. Itseasiassa väittäisin jopa, että tämä ansioihinsa nähden varsin tuntematon kundi on yksi maamme parhaita rullalautaleffan tekijöitä. Digivideon ja kaitafilmin yhteen sovittaminen on ainakin paremmin hallussa kuin tässä maassa kellään muulla. Porista maailmalle (tai ainakin Helsingin Kallioon) ponnistanut Ville on tehnyt Hazea ennen ainakin aPoriFilmin sekä Exposedin. Varsin hyviin aikaisempiin leffoihin verrattuna Haze on jälleen oktaavin verran kovempaa kamaa, kuten arvata saattaa.

Edeltäjiään huomattavasti Helsinkiläisempi Haze pitää sisällään pari jaettua parttia/montaasia sekä myös muutaman yhden henkilön tähdittämän partin. Suosikki pätkäkseni on muodostunut Nikkasen Niilon pätkä. Maltion Tomin enderipätkän loppupuolelta löytyy myös muutama aivan sairas trikki.
Sisäpihoja on koluttu kiitettävällä antaumuksella ja mukana on ainakin itselleni muutama uusi siisti sisäpihaspotti. Ydinkeskustan skeittaamisesta myös aina plussaa.

Audiovisuaalinen puoli on tosiaan lähes täydellisyyttä hipovaa. Kaitafilmi matskut on maamme laadukkaimpia ja kokonaisuus on helkkarin onnistunut. Leffassa esiintyvien skeittareiden nimien kirjoittaminen ainoastaan introon on varsin tyylikäs ratkaisu. Käytännössä siitä ei kuitenkaan ole hyötyä, jos haluaa yhdistää nimen ja ennalta naamatutun kundin, koska nimiä ei ole kirjoitettu esiintymisjärjestykseen. Siitä siis tosi pieni miinus.

Haze löytyy Villen vimeo-tililtä, mutta tarjolla on myös tosi hienoilla kansilla ja dvd valikoilla varustettu dvd. Lätyn ekstroista löytyy myös toinen leffa, sekä kourallinen ekstra partteja. Parhaiten bonareiden tarjonnasta kolahti itselle Dirty Connections-pätkä. Mun mielestä muuten fs nosen Taiviksen rappukurbin läpi voi käyttää ihan varsinaisessa pätkässäkin, vaikka se olisi tehty tai nähty siihen aiemmin kuinka monta kertaa tahansa.

9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti