perjantai 26. maaliskuuta 2010

Fools Gold



Jim Lalonden Fools Gold on Consolidatedin tukema pikku leffa Ameriikan San Franciscosta. FTC, Western Edition ja Seasons -leffoista poiketen Fools Goldissa on viimeisen vuosikymmenen Frisco leffoille harvinainen working class-fiilis. Ja se on siis hyvä juttu. Spotit on myös jossainmäärin sitä harvinaisempaa Frisco tarjontaa.

Leffan suurin heikkous on ensimmäisen partin paikalle laitettu leffan huonoin partti. Avaus pätkää lukuun ottamatta skeittaus on kuitenkin oikein hyvää. Consolidatedin Sean Guttierezin ja Tom Shattuckin yhteispätkässä yhdistyy hyvällä tavalla betoni puulit sekä siistit Frisco lainit.
Frendi pätkä on tosi hyvä ja Dire Straitsin tahtiin rullaava Consolidated pätkä on, varsinkin Marun ja Karman voimin, oikein hyvä.
Walker Ryan tekee ss 360 flip 5-0n kurbiin. Nathan Porter on parttinsa kanssa päätynyt aiheesta leffan viimeiseksi. Porterin tosi siistit ja pitkät streetti lainit on kovia.

Audiovisuaaliselta puolelta on mainittava keskivertoa parempi värimaailma, oli se sitten enemmän kiinni kamerasäädöistä tai ihan ympäristöstä itsestään. Musiikkipuolella on parissa partissa melko kekseliäästi kikkailtu kahdella saman nimisellä biisillä. Walker Ryanin pätkässä yhdistetään klassista Express Yourself biisiä sekä NWA:n saman nimistä biisiä. Enderi pätkässä taas sekoitetaan sekä The Animalsien että People Under the Stairsin - Warm San Francisco Nightsejä. Idea on kuitenkin näissä musiikki värkkäyksissä ollut parempi kuin toteutus eikä hyvät ideat ihan pääse oikeuksiinsa. Lopputeksteissä on Nickatinaa.

Kokonaisuudessaan Fools Gold on mukavan positiivinen ylläri.

7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti