perjantai 19. maaliskuuta 2010

TBPR - LENZ



TBPR, eli TightBooth Productions tai siis japanilaisittain [taitobu-su], oli vielä edellisen Dialogue Between Insiders -leffan aikaan "pelkkä" skate crewi, mutta sittemmin porukan tiimi-nimi on valjastettu laajamittaisempaan kaupalliseen tarkoitukseen ja nykyisin TBPR onkin audiovisuaalisia tuotoksia sekä vaatetusta tarjoava Japanilais firma. Firman mies/leffan tekijä- Shinpei Uenon mukaan TBPR on nykyään "image-company". Lenz on nyt sit tämän firman ensimmäinen virallinen leffa.

Reilusti ylipitkän puolelle lipsahtanut 70 minuuttinen Lenz on komeaan kuoreen käärittyä keskinkertaisuutta. Leffaa myydään todella hienoissa, monisivuisen tuotantolehtisen sisälläpitävässä, pahvikansissa. Leffan soundtrack on varttavasten leffaa varten tehty. Kuvaus välineistö ja leffan editointi on korkeatasoisen kliiniä, tai ainakin siihen kynsin-hampain pyrkivää. Harmi vaan että tunti kymmenen minuutin leffassa itse sisältö, eli skeittaus, on niin helposti unohdettavaa.
Keskinkertaisia juttuja kahdesta tai jopa kolmesta eri kuvakulmasta hidastettuna katsoessa alkaa ajatukset harhailla pakostakkin aivan muualle.

Pääosin erinäisien "teemojen" (kaupungit, kaveriporukat yms.) mukaan kasatuista montaaseista (vaikkakin hyvin monet kundit esiintyy lähes joka partissa) ja parista (huonosta) yhden miehen partista koostuvan leffan paras osuus on viimeinen montage, joka tuntuu olevan kuin koko leffan tiivistelmä. Parhaat ja periaatteessa ainoa oikeasti hyvä partti on jätetty viimeiseksi, jolloin tunnin mittainen jämähköistä matskuista koostettu alkusoitto on ollut täydellistä elämän hukkaa.
Ok. Puolessa välissä leffaa sijaitseva Kappa Yokochou -niminen yhden yön porttikongi sessari-partti on kyllä oikein hyvä myös.

5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti