tiistai 29. kesäkuuta 2010

Night Prowler




Night Prowler on Katsumi Minami nimisen Japanilaisen kundin leffa. Muihin viimeaikaisiin Japanista tulleisiin leffoihin verrattuna Night Prowler on vähiten kulttuurishokkia aiheutava teos, silti ollen omaperäinen ja japanilainen. Ylimääräiset välipätkät ja itsetarkoitukselliset ylieditoinnit loistavat poissaolollaan. Silti esim intro on erittäin tyylikäs ja omaperäinen. Pääosin yöllä kuvatuista matskuista koostuvaa Night Prowleria on menty jo nimittämään 2000-luvun Eastern Exposure kolmoseksi. Vertaus on erittäin osuva.

Musiikit on todella hyvät, editointi toimivaa ja kuvaus nopeaa. Joillekkin pienenä turn-offina toiminut kuvaustyyli ei missään vaiheessa itseäni päässyt haittaamaan. Kameran liikkeet on ajoittain kyllä erittäin nopeita, mutta tuovat mielestäni enemmänkin vaan sitä positiivista särmää kokonaisuuteen.

Leffan rakenne painottuu reissu/kaupunki/montaasi -pätkille, mutta mukana on myös muutama yhden henkilön soolo-partti. Lopettava Deshi on oikealla paikalla, kuten myös leffan avaava Hiroki Muraoka. Philadelphian Rich Adlerilla on myös oma osuus. Kingejä Japanin miehiä ovat myös Maru, Toshiro Mifune, Akira Imamura, leffan isä – Katsumi Minami, sekä erikoismies Akiochan.

Puolituntisen leffan lisäksi lätyltä löytyy tosi kova vartin mittainen off cuts –pätkä sekä aiemmin mainitun Akiochan erikoinen biisin äänitys rani.
Night Prowler on ehdottomasti menneen vuoden parhaita leffoja. Olet mahdollisesti nähnyt leffan jo vimeosta, mutta suosittelen leffan hankkimista hyllyyn. Viimeiset leffasta jäljellä olevat kappaleet on myynnissä Josh Stewartin nettisivuilla osoitteessa www.theoriesofatlantis.com. Osta omasi ennen kuin loppuu.


10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti