sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Shikakorigenes



Suomalainen skeittivideon teko villitys on tuntunut laskeneen roimasti kymmenenvuoden takaisesta. Tätänykyä videoita tekee enää pääosin tahot, joiden niitä odotetaankin tekevän. Suomi firmojen ja kauppojen leffoista ei pulaa tosiaan ole, mutta 100% kaveriporukkaleffat ovat käyneet vähenemään huomattavasti. Pääkaupunkiseudulla tilanne ei ehkä ole ihan niin hälyttävä, mutta muualla Suomessa onkin huomattavasti hiljaisempaa.

Tilanne voi olla myös kuten Shikakorigenesin kanssakin on. Leffa on tehty käytännössä ainoastaan siinä esiintyviä varten. Julkisen levityksen puuttuessa asiasta tietämättömät pysyvät jatkossakin sellaisina.

Kyllä allekirjoittanut kattoo erittäin mielellään leffaksi asti tehtyjä kuvauksia oikein mielellään, eli leffat jakoon vaan.

Shikakorigenes on siis Siilijärvi - Kuopio akselin leffa. Kunnioitettava asia on se että kyseessä tuntuu tosiaan olevan koko Siilijärven leffa. Kameran edessä esiintyy skeittaajaa ainakin kolmelta eri ikävuosien kymmeniltä ja sitämyöten leffassa on tietty hieno yhteisfiilis. Leffa käärii kasaan kuvauksia 2008-2010 ajalta ja tuossa haarukassa on kuvausvälineistökin kerennyt vaihtumaan. Varsinainen leffa on kuvattu vanhemmalla kameralla jolloin värit ja kuvasto on vähintäänkin yhtä karkeaa kuin spotitkin. Lopputekstien perään taas kuvanlaantu kirkastuu ja kuvasuhde vaihtuu 16:9:si. Ulkopuolisen silmin mielenkiintoisin kama löytyykin ihan kelan lopusta, josta siis löytyy AT:n toinen, uudempi partti, sekä noin minuutin mittainen Hakin partti.

Varsinaisen leffan puolella siistejä trikkejä löytyy niin ekan pätkän Sakulta, leffan isältä ja koko Siilinjärven kuninkaalta - Ulmaselta, frendipätkän viimeseltä kundilta sekä AT:n ensimmäisestä partista. AT:n viimenen (täydellinen) nollie haardi varmaankin Suomen sairain.

Dvd:ltä löytyy muiden esktrojen lisäksi puolen tunnin leffan lisäksi vielä vajaa varttinen Kuopio-halli pätkä/leffa, jossa Ulmu, AT ja HAKKI on kaikki aivan sairaan kovassa tikissä.

Tällaiset leffat tekee hyvää paikallisille skeittaajille ja luo sitä yhteishenkeä. Yhteishyvää ja kulttuuritekoa, sen suuntasia sanoja tästä tulee mieleen.

Vaikka leffaa ei suurempaan jakeluun ole tarkoitettukkaan voi dvd:n hankinnasta kiinostuneet olla yhteydessä Ulmaseen.

6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti