sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Real – Since Day one

Real – Since Day one Jo pitkään ennen leffan ilmestymistä vuoden parhaaksi leffaksi tituleerattu Realin Since Day One osottautui lopulta enemmänkin vuoden pettymykseksi. Skeittauksen tasoa ei lopputuloksesta voi syyttää, mutta määrää kyllä voi. Vaikeahan sitä viittätoista parttia on pariinkymmeneenminuuttiin puristaa, mutta harvoin tämän tason leffoissa näkee näin suuria ongelmia kuvamateriaalin karsimisen suhteen. Jokaisesta partista kun voi helposti kuitenkin osoittaa juttuja jotka olisi voinut jättää suoraan vaikkapa ekstrojen puolelle. Skeittausta tiivistämällä olisi saatu vähän väljyyttä kokonaisuuteen, ja skeittauksen määrää olisi voinut keventää ns fiilismatskuilla ja muulla asian viereiseen liittyvällä jolloin katsoja pääsee skeittitykityksen välissä hengähtämään ja kokoamaan ajatuksiaan. Tällaisenaan tunti yhtä soittoa tasaisen vahvaa skeittausta on liian iso kakku purtavaksi.
Tällainen sata prosenttisesti skeittaamiseen keskittyminen on ehkä sitä nimenomaista Realia, mutta siitä huolimatta lopputulos on ollut jokaisella kolmella katsomakerralla sama, eli pää on leffan päätteeksi turta ja kokonaismielikuva leffasta on tunnin verran yksittäistä hänkkä ja putoamistemppua. Tätä ei varmaankaan ole haettu? Pienemmissä pätkissä leffa toki menee oikein mukavasti ja pääsee enemmän oikeuksiinsa.

Täysin epäonnistunutta tai huonoa yksittäistä parttia leffasta ei edes löydy. Ramondetta tosin ehkä saa JT Aultzin tuntumaan ylimääräiseltä, mutta muuten tosi hyviä pätkiä. Henkilökohtaisina suosikkeina Hardyn partin viimeinen neljännes, Jake Donnely, Alex Perelson, Massimo Cavedoni sekä oikeutetusti leffan päättävä Buzenits. Kuvaus vaihtelee keskinkertaisesta hyvään ja editointi puolella olisi karsimisen ohella voitu vähän panostaa kuvan ja musiikin yhteensovittamiseen. En nyt hae biitilleen ländäilyjä vaan vähän sitä että olisi hiukan katsottu minkälainen klippi sopii mihinkin kohtaan taustalla soivassa biisissä.

Leffan ensimmäinen myyntiin tullut dvd erä on mallia collectors edition. Runsaat ekstrat sisältävä dvd on paketoitu 100 sivuisen valokuvakirjan väliin. Tämä esimmäinen spesiaalimpi erä on kuitenkin valmistajalta myyty jo loppuun ja seuraava satsi on sitten ihan tavallinen dvd julkaisu. Suomalaisista skeittikaupoista näitä spessuversioita vielä luulisi löytyvän, joten jos sellaisen ajattelit itsellesi haalia, kannattaa varmaan olla jossakin määrin nopea.

6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti