sunnuntai 11. joulukuuta 2011

In Search of the Ridiculous

2000 –luvun alun kuumina skeittileffa vuosina leffoja pääkaupunkiseudulla Perus –crewn lisäksi väänsi mm. Espoonlahtelainen Casper Kinema porukka ja Helsinkiläinen ”Teos -jengi”. Kummaltakaan porukalta ei ole tullut leffoja enää vuosiin. Vaikka Ridiculous ei olekaan virallisesti mikään vanhojen muistelu –leffa löytyy siitä em mainituista vanhoista kuvausporukoista koostuvan esiintyjäkaartin johdosta tiettyä kokoontumisajojen tyyppistä henkeä. Harvalla leffassa esiintyjistä on skeittaukselle enää niin paljoa aikaa mitä 10 vuotta sitten, mutta ruudulla näkyvän lopputuloksen kannalta asialla ei näytä olevan merkitystä. Skeittaus on laadultaan hyvää, mutta erityisesti siitä paistaa mielestäni läpi se että sitä ei tehdä kenellekään muulle kuin itselle. Harvalla leffassa esiintyvistä on mitään velvotteita skeittauksen suhteen joten tässä iässä suoritteet on itsensä ylittämistä ja hyvien sessareiden tulosta.

Leffan onnistumisesta suuri kiitos menee ehdottomasti useista eri lähteistä kasatun audio ja videomateriaalin koostamisesta vastanneelle Kridelle. Skeittauksen lisäksi neljäkymmenminuuttisessa leffassa on normaalia enemmän ns. ylimääräistä. Piirustuksia, liittyykömihinkään?-matskuja, haastattelunpätkiä, musavideo klippejä, runonpätkiä ym sekalaista ripellosta riittää. Kokonaisuus on kuitenkin toimiva ja enemmän asian ytimessä mitä monet temppukokoelmia muistuttavat leffat. Ainakin itselleni kaikesta välittyi perimmäinen ajatus skeittauksen, elämän, muiden aktiviteettien ja fiiliksen lähteiden luomasta verkostosta. Oliko tämä ”sanoma” sitten se mitä tällä on haluttu kertoa vai haluttiinko tällä ylipäätään sanoa yhtään mitään? Harvinaista jokatapauksessa kuitenkin on se että skeittileffa herättää katsojassa mitään tämänsuuntaisia ajatuksia. Skeittauksellisesti ns kovana leffassa on iso liuta kundeja, mutta erityisesti maininnan arvoinen on leffan toinen isä, eli Korkkulan Vesa. Vekelle myös kunniamaininta. Ja sairaan kovalle musiikkiraidalle.

Leffan voi katsoa netissä täältä. Samalla kannattaa myös väijyä Teosta edeltänyt Test vuodelta 2000, joka löytyy saman vimeo profiilin alta. Naftaliinista voi kaivaa myös muinaisen Numeron jossa Timin ja Hartikaisen klassinen arvostelu Testistä. In Search of the Ridiculouksesta on painettu myös pienoinen dvd erä, jonka saatavuutta voi tiedustella Vesalta ja/tai Krideltä. Dvd kansien välissä on myös mahtava leffan visuaalista linjaa jatkava kopiokone zine.

9

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti