sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Shake Junt - Chicken Bone Nowison

Shake Junt? Mä en oikeestaan ees tiiä mitä se meinaa. Tai Chicken Bone Nowison? Now is on, joo. En oikeestaan ymmärrä, mutta ei se mitään. Kyseessä kuitenkin on tämän vuosikymmenen parhaiten brändättyä sisäpiirivitsiä, hokemaa ja väkinäistä idioottikäyttäytymistä mitä skeittiskenessä on ollu tarjolla. Mutta hyvinhän näyttää uppoavan ja myyvän laakeria, vahaa, tekstiiliä ja muuta ripellosta. Ei ne tämän hulluutuksen isät, Shane Heyl ja Beagle tyhmiä ole, hienostihan tässä on vuoltu paskasta kultaa. Bakerin ja Deathwishin tukimarkkinointiahan tämä kaiketi vaan on joten käänteisesti Shake Juntin suosio selittyy käänteisesti samasta osoitteesta.

Nyt on jokatapauksessa saatu ensimmäinen virallinen leffa Shake Juntin nimen alla pihalle. Odotin jopa hiukan raflaavampaa rainaa, mutta melko siistillä linjallahan tässä on menty. Tulokkaita lukuunottamatta jämähköistä, tai no ei ainakaan siitä AAA-luokan footagesta kasailtu leffa onnistuu todennäköisesti pitämään yllä aikaisemmin aikaanluotua ilmiötä. Parttien väleissä soi sama junnaava jingle-tyyppinen anthemi joka jää melko helpolla soimaan päähän. Hokemaa, tuplaläpsyjä ja muuta apinoitavaa on tarjolla myös riittävän kiitettävästi jotta faneille on mitä fanittaa.

Mitä itse skeittileffaan tulee niin kun leffan katkaisee aika tasan puoliksi aloittaen katsomisen täysin avauspartiksi luodusta Mike Whiten osuudesta niin leffan loputtua voi olla paljon paremmin mielin. Whiteä edeltävä puolituntinen on yhdentekevää, helposti ohitettavaa tai silkkaa paskaa. Puolivälin jälkeen tulee leffan parhaat partit, parhaat biisit ja vähiten ylimääräistä pelleilyä. Paras partti heleposti Sinnerillä. Project Pat toimii! Dustin Dollin tokaparas, vaikka eihän tämä partti ole läheskään niin hyvä kun esim Baker 3:ssa. Kingin biisin oli Dustinkin valkannu. Baker -montaasissa Juicy J:tä ja TK tikissä. Reynoldsilla ja Hermannilla ylikova biisi ja varsin mukava kimppapartti. Greenroomissa Baca ja Slash kovina, eikä ne muutkaan huonoja ollu. Ja thats it. Tuollaisena kokonaisuutena Shake Junt olisi oikein hyvä, ellei huippu rullalautavideo. Täydessä tunnin mittaisessa kestossaan Chicken Bone Nowison on huonoin Bakerin suunnalta tullut leffa, eikä asiaa muuta yhtään parempaan se että päässä soi nowison,nowison,nowison vielä huomennakin.

Dvd:llä boonuksena maahantuoja-sponssitiimi partit Austraaliasta, Briteistä ja Kanadasta. Australia partti on ihan hyvä, Britti- pätkä paska ja tylsä, Kanada viihdyttävähkö, mutta ala-arvoinen. Kansien välistä löytyy myös kaksipuoleinen juliste.

Lättyä näyttää saavan Ponkesista parilla kympillä.

4
Leffan jälkimmäinen puolisko tuplasti paremman arvosanan veroinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti