sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Sk8Mafia

Sk8Mafia on meikän mielestä tän hetken kovimpia juttuja suurenmaailman skeitti-industryssa. Sk8Mafiasta on muodostunut itselle synonyymi rehellisen aidolle meiningille. Sk8Mafia on sitä miltä näyttää, tiivishenkinen tiimi ilman mitään päälleliimattua imagoa tai markkinointihössötystä. Tapoja peittelemättä, mutta silti liioittelematta. Skeittausta skeittareilta skeittareille.

Mielukuvituksellisesti nimetyn leffan ulosanti on yhtä yksinkertaisen rehellistä. Partti partin perään, ei suurempia kuvaus kikkailuja tai editointitemppuja. Leffan ollessa näinkin pitkä (tunti), ymmärrän hyvin että alleviivaamaton editointityyli ja jokseenkin saman tyylinen skeittaus partista toiseen saattaa tylsistyttää monet, mutta itseä leffa ei ole vielä onneksi onnistunut pitkästyttämään yhdelläkään katsomiskerralla.
Toki tässä olisi ollut vara karsia ja tehdä muutama juttu toisin. Esimerkiksi harva partti oikeasti tarvitsee kahta biisiä. Jimmy Cao ja Tyler Surreyn parhaat jutut olisi varmasti saatu tiristettyä yhteen piisiin ja näin saatu tiivistettyä partteja ja karsittua leffan kokonaiskestosta. Jimmy Caon partti sijoittuu vielä mielestäni leffan huonoimman partin (Larelle Gray + velimies) ja ylipitkän frendipartin väliin, muodostaen leffan ensimmäisen kolmanneksen loppuun vähän turhan raskaan möykyn. Möykyn, jota ilman leffa hipoisi täydellisyyttä.

Parasta leffassa on suurimman ylläripartin tarjoava Marshal Heath, jonka menoa olisi mielummin katsellut vähän enemmänkin. (Jos Marshal Heath olisi Suomesta, olisi hän ehdottomasti Suomen Turusta.) Toinen täysin kingi partti on ehkäpä alltime aliarvostetuimman kundin eli Javier Sarmienton osuus. Wes aina kingi! Tyler ja ensimmäinen paral-el -laini jossa mennään tien yli! Palmoren enderi! B-Turnerin yllärit! Mafia -montaasi.

Leffasta on Unicronin Kevinin mukaan tehty vaan 5000 kopiota. Syynä musaoikeus hommat(?). Painos on siis tätänykyä myyty loppuun, eikä enempää tule. Ei tainut riittää suomeen yhtään? Harmi, koska leffan dvd:ltä löytyy vielä b-puolen leffasta menevä "offcuts-montage" joka siis paljastuikin parttijaotelluksi kokonaisuudeksi editoiduksi pikkuleffaksi. Hyvää katsottavaa siis löytyy ekstroistakin, perus trailerien lisäksi. Harmi jos jäi dvd harvojen herkuksi.

Toki on hieno että näinä päivinä, kun skeittivideot alkaa olemaan lopputekstillisiä päivämääräjulkaistuja soolopartteja, joku leffa myy itsensä loppuun. 5000 kappaleen painos ei toki ole maailmanlaajuisesti kovin paljon, mutta ei se äkkiseltään ajateltuna kovin pienikään ole. Ei toki ole mitään hajua minkälaisia painoksia skeittileffoista on yleensäkin tehty ja mitä ne ovat myyneet. Mikä on alltime myydyin skeittileffa? Menikmati? Sorry? 411#30? Minkähän tyyppisissä myyntiluvuissa noiden kanssa liikutaan?

8

1 kommentti:

  1. onko näitä lättyjä painettu lisää tämän arvostelun jälkeen?

    VastaaPoista