sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Vidsonait Räpsonait

HangUpin viime issuessa (2/11) Juice sanailee laajalti luomastaan Vidsonait-sarjasta, joten jos et ole vielä sitä lukenut niin lue se alkajaisiksi nyt heti. Kuten tuosta artikkelistakin voi lukea ja leffoista kokea, on Juice todennäköisesti maamme skeittileffan tekijöistä eniten se joka työstää tuotoksiaan tarinankerronnallisin(olettaen että skeittaus itsessään on jonkinsortin tarina) ja kokonaisuutta silmälläpitävin keinoin. Juicen leffat ovat upeasti teemoitettuja kokonaisuuksia jotka pitävät sisällään useita rakenteellisia ja teemallisia välikerroksia.

Räpsonait ei tee poikkeusta totuttuun lopputulokseen. Räpsonait loistaa kokonaisuutena pitäen myös sisällään useita pieniä nyansseja jotka aukeavat katsojalle ajan kanssa. Juicen jopa tavaramerkiksikin muodostunut kuvakerronta joka saattaa katsojan mukaan hämyisille sessareille on yhä täydessä terässä.

Rap-ääniraita tosin ei osunut kiitettävästä toteutuksestaan huolimatta aivan nappiin. Valkatut biisit ovat melko ”kulunutta tavaraa” ja luovat yhtenäisen mutta samalla melko monotonisen ja yksiulotteisen säestyksen muuten hienolle elokuvalle. Mikään räpin läpileikkaus ei toki olisi ollut missään nimessä tarkoituksenmukainen ratkaisu, mutta erilaisia tunnetiloja, tempoja sekä fiiliksiä olisi kyllä ollut laajemmaltikin ammennettavissa maailmanlaajuisesta räppi katalookista. Räpsonait ei pääse tunnelmassaan Juicen edellisen leffan, Procolsonaitin tasolle. Onko suora vertailu mestari ohjaajan aikaisempiin teoksiin sitten aina tarpeellista? En tiedä, mutta henkilökohtaisesti sitä en osaa kovin hyvin välttää. Rapsonait ei ole se Juicen paras leffa, mutta upea kokonaisuus siitä huolimatta.

Leffaa voi ostaa itselleen Kampin Laminasta 15 euron hintaan (voi olla jo vanhentunutta tietoa -blogi lisäys). Dvd pitää sisällään Räpsonaitin lisäksi kaikki muutkin tähän mennessä julkaistut Vidsonait-elokuvat.

8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti