sunnuntai 11. joulukuuta 2011

FMS – Every Where We Go

Famous Stars and Straps, lyhennettynä FSAS tai sitten ihan vaan FMS on Blink 182 bändin rumpalina tunnetun Travis Barkerin luoma vaatefirma. FMS tuntuu liittyvän kaikkeen. Brändiin voi liittää skeittareita, BMX ja motocross ajajia, vapaaottelijoita, porno-lorttoja, miljoonan eri musiikki tyypin artisteja sekä turhan päiväisiä julkkiksia. Vähemmän on monasti enemmän ja lopputulos onkin että FMS ei liity loppujenlopuksi yhtään mihinkään.

Näistä lähtökohdista ponnistaen odotukset FMS:n skeittitiimin leffalle ei olleet mitkään kovin korkeat. Alhaiset odotukset johtavat helposti positiiviseen yllätykseen ja niin kävi nyttenkin. Every Where(kieliopillisesti tämän pitäisi kaiketi olla Everywhere, mutta leffan kannessa sanat on tosiaan erillään) We Go tosin täyttäisi helposti myös vähän korkeammatkin odotukset. Leffassa on täydet partit koko tiimiltä sekä parttien välissä huvittavaa myötähäpeää aiheuttavaa itse-mehustusta ja juhlimista kalliin näköisillä klubeilla.

Paras pätkä leffassa on Manny Santiagolla. Felix Arguelles YLLÄTTÄVÄN tikissä. Luis Tolentino tekee varial heel feeblen ihan miehekkääseen reiliin. Joku toinen taas teki haardi feeblen vähemmän miehekkäästi. Darren Harper on vissiin menettänyt poppinsa tai ei ainakaan esittele sitä enää niin mielellään kuin ennen. Skeittaus on tosiaan kokonaisuudessaan yllättävän kova tasoista, varsinkin kun ottaa huomioon että kyseessä on vaatefirman leffa.

Kuvaus on hyvännäköistä virheetöntä hoodeetä. Pääosin Barkerin leffaa varten tuottamilla raidoilla kuullaan mm Pikku Wäinöä, Rick Rossia, Mursia, Raekwonia ym. Melko korkeilla tuotantoarvoilla on siis paukuteltu menemään leffan soundtrackin suhteen. Kokonaisuudessaan Every Where We Go on yllättävän hyvä ja onnistunut skeittipätkä, joka toisaalta taas edustaa sellaista elämäntyyliä ja arvoja jotka tuntuvat erittäin vierailta. Kyllä tämä on ainakin kuriositeetin tasolla ehdottomasti katsomisen arvoinen juttu.

4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti