tiistai 18. elokuuta 2009

Free Pegasus




Hang Upin numerossa 3-4/06 arvosteltu First & Hope on nyt saanut periaatteessa jatkoa. Free Pegasus on First and Hopen tapaan myös Brian Lottin aivoituksista syntynsä saanut, löyhästi juonellinen skeittielokuva. First and Hopen sijoittuessa Los Angelesiin on Free Pegasus dvd-matka Barcelonaan.

Puolituntisen leffan päähenkilö, Cooper Wilt (Cooper Wilt), herää aamulla, juo kaffet, näkee kavereita ja skeittaa ympäri kaupunkia. Ei siinä että noin 60 kaveriin törmääminen yhden päivän aikana olisi jo aikamoinen saavutus, päähenkilö vielä tapaa tytön, ihastuu ja ratsastaa lopussa auringon laskuun mimmi kainalossa. Barcelonahan näyttää myös tässä leffassa ja on myös oikeasti varsin kiva kaupunki, ja jonkinlaista ylistyslaulua sitä kohtaan Free Pegasus vissiin pyrkii laulamaankin, mutta tulos on niin uskomattoman kornia kampetta että katsojaakin hävettää. Aikuiset ihmiset!

Leffassa on joo skeittaustakin ja on Suomalaista edustustakin, mutta kaikki hyvä pyyhkiytyy nolliin tämän kuin yläaste ikäisen tytön kynästä peräisin olevan käsikirjoituksen myötä. Homma kuorrutetaan vielä kivoilla korulauseilla kuten. ”It’s time, my friend. Time to free pegasus...”. Okeei? Ei jatkoon.

1

teksti julkaistu Hang Up -lehden numerossa 1/09

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti