tiistai 18. elokuuta 2009

FTC – Video Collection



Uusi kahden dvd:n boksi pitää sisällään kaikki neljä FTC-skeittikaupan leffaa. 2003 julkaistuun yhden levyn FTC Trilogiaan verrattuna mukana on tosiaan myös uusin 2005 vuoden leffa.

Leffojen klassinen kovuus painottuu pitkälti ensimmäiseen kahteen tai kolmeen. Aaron Mezan tekemät Finally (1993) ja etenkin Penal Code (1997) on ysäri Frisco meininkiä kovimmillaan. Penal Code on mahdollisesti yksi kaikkien aikojen parhaista skeittileffoista koskaan ja itsessään jo koko boksin hinnan arvoinen. Finally on vaatimattomammasta maineestaan huolimatta myös erittäin hyvä leffa sisältäen todennäköisesti kaikkienaikojen kovimman Chicon partin. Prescottin FTC3(2001) on taas 2000-luvun alun IPath-nostetta ja henkilökohtaisesti mulle yksi eniten katsotuista leffoista, vaikka tätä ei vissiin yleisesti olekaan pidetty minään merkkiteoksena. A Fine Line Between Love and Haight (2005) on taas yleisesti jo suht unohdettu ja vähän pidetty leffa, vaikka sisältääkin erittäin loistavat Lee Smithin ja Adrian Williamsin partit.

FTC3:n VHS-versiossa lopputekstien jälkeen tulevat ns ”noppa pätkät”, eli orastavan ICS –skeittifirman(Western Editionin kokeiluvaihe tms.) promo, puuttuu edellisen dvd julkaisun tapaan myös tästäkin julkaisusta ja se on iso miinus.(blogi lisäys - kyseisen promon pidempi versio löytyy 48blocksista, eli tästä) Dvd ekstrat on loppupeleissä pelkkää silsaa ja siitä toinen iso miinus. Kansipaketointi on tosi hieno vaikka sisältääkin pieniä ristiriitaisuuksia levyjen sisältöön verrattuna.

Jos et näitä leffoja ennalta omista, suuntaa katseesi eBayhyn. Tämä Deluxen jakelema boksi on jo myyty loppuun, mutta eBay-kauppiailta tätä voi vielä löytyä. Ftc:n leffat on kuitenkin selkeästi merkittävällä paikalla skeittileffahistoriassa, joten ne kuuluvat ehdottomasti jokaisen itseään arvostavan skeittileffa-miehen hyllyyn.

Leffat itse täyttä kympin kamaa.
Boxin viimeistelemättömyys ja ICS-osuuden puuttuminen tiputtaa kokonaisarvosanan9:si.

teksti julkaistu Hang Up -lehden numerossa 1/09

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti