keskiviikko 19. elokuuta 2009

GD - GD2

Helsinkiläisen GD-’tiimin’ jäseniä menisi vielä helposti epähuomiossa sanomaan pikkujätkiksi. Tiimin kakkos leffa, eli Gold Digger, osoittaa moisen leimaamisen virheeksi. Skeittauksen lomassa esiintyvästä epäkypsästä toiminnasta myöhemmällä lisää, mutta jos puhutaan itse aiheesta, eli skeittauksesta niin kyllä tässä on jo selkeesti astuttu nappulaliigasta isommille kentille.

Pikku –etuliittettään enää tarvitsematon Mikko skeittaa varsinkin kuin täysikasvuinen mies (ilmaisilla Controllin laudoillaan). Kuvaaja/editoija Rubbari on tempullisesti edistynyt todennäköisesti eniten sitten edellisen leffan ja saanut itselleen aikaan tosi hyvän partin. Liljan veljeksillä on tyylipuoli kunnossa niin hyvin että vanhempi veli Aku saa huhujen mukaan jo ilmaista lautaa Melodicalta.
Enderi partin Ari taas on ehkä se leffan suurin yllättäjä. Hyviä laineja, yliteknistä kurbia (flip bstail bsflip out) ja leffan päättävänä trikkinä fs 360 ollie Pasilan tuplista! Että ei tartte sit sitäkään käydä enää tekemässä. Maininnan arvoisia on myös Virtasen Miikan jutut frendi partissa ja Jackie Chan –Maken mahtava ss flip bs teilillä alkava rani Vuosaaren altaalla.

Leffan toteutuspuolesta voi taas nurista vähän enemmän. Samalta dvd:ltä löytyvään tiimin edelliseen leffaan Grave Diggeriin verrattuna tämä uudempi on paljon vaikeampaa katsottavaa. Tätä jälkimmäistä leffaa on ilmeisesti oltu porukalla editoimassa jolloin yhtenäinen selkeä linja ja leffan rakenne, mikä pisti positiivisesti silmään Gravessa, on poissa. Mukaan editoidut ’hauskat’ läpät on yleensä hauskoja korkeintaan sen oman porukan kesken. Raivoaminen, huutaminen ja kiroilu on täysin ohi. Ja kuvaajille kans vinkiksi että kannattaa keskittyä siihen olennaiseen ja pitää se päänsä kiinni kun on siellä linssin takana. Ainakin jos sieltä tulee noin luokatonta läppää mitä nyt. Ideaali tilanne olis jos GD 2:sen skede matskut ois editoitu samalla lailla kun GD ensimmäisessä. Ehkä sit ensivuonna?

Väijjykäähän tämä leffa jossain jos kykenette. Joitain partteja löytyy myös varmaan myös Youtuben kätköistä. Ja voisinpa oikeestaan veikata että parinvuoden sisällä alkaa näitä kundeja näkymään myös tämän lehden sivuilla.

7

teksti julkaistu Hang Up -lehden numerossa 4/08

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti