keskiviikko 19. elokuuta 2009

Tiltmode Army - Bonus Round



Tiltmode Armyn uusin tuotos, Bonus Round on parasta vastinetta rahoille ja siis tosiaan meinaan sitä. Niikun ihan oikeesti, mukaan lukien kaikki koskaan kaupan olleet tavarat, Bonus Round -tupla dvd on paras ostos jota voit koskaan tehdä.

Kahden dvd:n sisuksista löytyy sisältöä vaikka millä, mutta aloitetaan nyt ruotimaan sitä minkä kaikki onkin jo netistä kerenneet katsastamaan, aivan kuten Bonus Roundin traileri ennusti: "Coming soon to your nearest illegal download". Internetin syövereissä jo tovin ladattavissa ollut Bonus Round on TiltModen neljäs leffa. Meininki on aikuisempi ja skeittaukseltaa "vakavampi" ja ehkä kuivempi kuin aiemmat. Toisaalta taas skeittaus on todennäköisesti ainakin jollain mittarilla parempaa ja uskoisin että tämä leffa uppoaa kansainväliseen valtayleisöön paremmin kuin aiemmat. Itse tosin muutoksesta en niin kummemmin välitä.

Leffan avaava, Nestor Judkinssin partti on pirun hyvä. Vikan ranin nosebluntti on yks siisteimmistä sellaisista koskaan. Nestorin partti on kuitenkin sellainen partti mikä voisi olla ihan mistä tahansa skeittileffasta. Samaa mieltä joutuu olemaan Josen ja Caswelin parteista. Kaikki pirun hyviä, kyllä, mutta melko "vakavia" ainakin jos otetaan huomioon että kyseessä Tiltmode -leffa.

Parhaiten oikeeseen modeen leffa tuntuu käynnistyvän keskivaiheilla johon sijoittuu mm. Jerry, Louie, Eversole, Halba + Pancho, Jesse Erickson, Julian Quevedo + monet muut. Erityismaininta on myös annettava Cairo Fosterin ja Paul Sharpen kimppapartille. Harvoin mistään yhteispätkästä on välittynyt noin selkeästi se kuinka paljon parivaljakko on skeitannu yhdessä parttia kuvatessa.

Tiltmodemaisia läppiä on tässä leffassa melko harvakseltaa, mutta esim Dolly Shot, ja Alien Workshop dissaus -läpät on varsin onnistuneita. Bonus Round on helkkarin hyvä skeittileffa, josta kuitenkin jäi tekijäporukan taustat tietäen hiukan kylmä fiilis.

Mutta eipä siinä ollutkaan vielä kaikki. Yleistä tietoahan on ollut se että Bonus Round tupla dvd pitää sisällään aikaisemmat TMA -leffat: Tiltmode, Man Down ja Memories of Moron. Itselle melko yllätyksenä kuitenkin tuli että noidenkin lisäksi paketistä löytyy viekä muutakin. Ja väitän että kyseessä on kaikkien aikojen ylläri kamaa.

(Bonus Round: )Ghetto B-Side, on 55 minuutin Tiltmode -leffa. Se autenttisen "Tiltmode-fiiliksen" puute, mikä Bonus Rundia mielestäni vaivasi, korjataan moninkertaisesti B-puolella. Ykköspuolella esiintyvien skeittaajien, osittain jämämatskuiksikin kutsuttavien, matskujen lisäksi kakkos-leffa sisältää mm: montageittain San Jose lokaaleja, Jose Rojon ja Ricky Espinozan yhteis partin, Warren Jenkinssin oluen ja skeittauksen avioliitolle pyhitetyn partin, Louien ja Jerryn kakkos partit, pöyristyttävää Colt Cannon kampetta, lisää tosi kovaa John Choita ja jopa Shawn Mandolin.

Jossain määrin B-puoli on jopa parempi kuin varsinainen Bonus Round. Leffassa on yltiö hyvä kaveri-leffa fiilis. Jos joskus (seuraavalla kerralla kun) oma skeittaus into ja fiilis on solmussa, niin ei tartte monesti miettiä mitä videotallennetta siihen tulee lääkkeeksi katsottua.

Paketin viimeinen feature on 45 minuutin kokoelma Jesse Ericksonin lyhytelokuvia, kuvitteellisia alkoholi ja savuke -mainoksia, sketsejä, aamuyön videoklippejä ja skede-skittejä. Ilmeisesti jonkunnäköisen elokuvakoulun penkkejä kuluttavan Jessen pätkät on varsin hyvin toteutettuja ja monet oikeasti varsin hauskoja, varsinkin kun ottaa huomioon että kyse on ihan omaa hupi-näpertelyä. Pätkät on kuvattu sekä filmille että digivideolle.

Kerrataanpa vielä. Kahdelta dvd:ltä siis löytyy:
Tiltmode
Man Down
Memories of Moron
Bonus Round
Ghetto B-Side
Big Jess, Lil Shorts - feature

Puhutaan siis noin viidestä ja puolesta tunnista kingikamaa. Vaikka en ole edes Memories of Moronia kokonaan vielä katsonut, väitän että tämä on todellakin se yksi ja ainoa dvd kotelo sisuksineen mikä lähtisi sinne sähköverkolla, tv:llä ja dvd soittimella varustetulle autio saarelle.
En voi enempää suositella tämän hankkimista.

ei tälle voi ees mitään arvosanaa antaa, täysin off the scale -kamaa

3 kommenttia:

  1. olisko minkäänlaista vinkkiä mistä hankkia?

    VastaaPoista
  2. Ite hankin tästä:
    http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&Item=220462198418&Category=58128&_trkparms=algo%3DLVI%26its%3DI%26otn%3D1

    Huomaa että hinta on ilmotettu ameriikan rahoina jotka huomattavasti halvempia kun euro.

    Hintaa tolle tulee postareineen pikkusen päälle 20 euroo, mikä on aivan uskomattoman halpa, varsinkin kun ottaa huomioon mitä kaikkee tossa on yksien kansien välissä.

    VastaaPoista
  3. Ja yleisesti vois antaa vinkkinä että tosta "Osta leffasi täältä" -linkkilistasta löytyy apu, jos haluaa hankkia ihan minkä vaan tässä blogissa arvioidun leffan.

    Tän tiltmoden tosin saa halvimmalla tosta ylemmän postauksen linkistä.

    VastaaPoista