keskiviikko 19. elokuuta 2009

Nike Sb - Nothing but truth

Niken onnistunut invaasio skeittimarkkinoille on puhututtanut ja jakanut porukkaa enemmän kuin mikään muu skeittijalkineita valmistava firma koskaan ennen. Nike Sb:n leffa jakaa porukan todennäköisesti vielä kertaalleen kahtia. Tästä joko tykkää tai ei... tai no voihan tästä tykätä semistikkin.

Leffa on kokonaisuudessaan tunti 20 minuuttia pitkä. Karkeasti noin puolet kestosta menee tiimiläisten näyttelemiin kohtauksiin jossa pyritään tekemään elokuvaa. Tarina on siis elokuva elokuvan teosta. Idea sinänsä on ihan ok, mutta ei ehkä kuitenkaan kovinkaan mielenkiintoinen. Välissä ihan hauskoja ja jopa naurun arvoista toimintaa, mutta juoniosio tosiaan on sen puoli tuntia niin eihän sitä jaksa. Dvd:n hyvä puoli on skibediweinau. ’Juoni’ –osiot voi skipata yli ja pääsee suoraan skeittiparttien alkuun, mutta kovasti tähän ois kaivannu skateonly-featurea.

Kun skippaamme itsemme homman ytimeen, eli skeittipätkiin ja unohdamme sinällään asiaan kuulumattomat väliosiot, voi todeta sen että Niken leffa on hyvinkin perinteinen ja kursailematon skeittileffa. EE3:stä parhaiten tunnettu Dan Wolfe on istunut editoijan ja pääkuvaajan pallilla ja jälki on sen mukaista. Slomoja taitaa olla koko leffassa se kaksi kappaletta ja liekkö crossfeidiäkään on käytetty kertaakaan. Parteissa ei tunnu olevan mitään kunnon endereitä vaan joka partti loppuu vähän niinkuin varkain. Vaikka en olekaan mikään afterblackhammer –tyylisten parttien ylin ystävä, niin ois näihin partteihin kuitenkin toivonu edes jonkinmoiset selkeät lopetukset. Kuvaukset on selkeästi hyvinkin monen vuoden ajalta ja avustavia kuvaajia on vaikka kuinka monta. Kuvauksen taso siis heittelee laidasta toiseen eikä mitenkään kauhean hifistä jäljestä voi puhua.

Partteja tässä leffassa on 14! Team Brazilian, sekä jonkimoisen ylemmän flowasteen partin ois voinu suorilta siirtää bonus osastolle, koska sieltä löytyy muutenkin iso liuta erittäin hyviä flowteam partteja. Karsimista ois muutenkin voinu harrastaa reippaammin. Samoja trikkejä eri spoteilta on tosi paljon ja aika-ajoin tulee fiilis että ”tonhan nyt ois tehny kuka tahansa”. Muutenkin Niken tiimi on osittain hyvinkin pro tason eläkeosastoa. Ymmärtäähän sen jos ikä alkaa painaa, mutta väitänpä että ’meijän’ Jake teki viime kesänä enemmän uusia trikkejä kun vaikkapa Supa, Childress ja Reese yhteensä viimeiseen 10 vuoteen. Parhaat partit menee Wiegerille, Omarille ja Levikselle. Mieltä lämmittää myös Todd Jordanin todennäköisesti ensimmäinen kokonainen partti koskaan. Wiegerin inwardheelilläsisään –trikkejä lukuun ottamatta, missään partissa ei tosin nähdä oikeastaan mitään kovin uutta tai ennen näkemätöntä. Täysin uudet trikit ja innovaatiot jää näkemättä, mutta silti skeittaus on kauttaaltaan eritääin mielekästä katsottavaa. Hyää tyyliä löytyy roppakaupalla ja hyviä temppuvalintoja niinikää lähes kaikilta. Tykkään. Lopuksi vielä pitää painottaa että dvd:n bonus osiosta löytyy tosiaan erittäin hyvää skeittausta abaut puolen tunnin verran mm. Mäkelän Simolta ja Pietiläisen Villeltä.

7
teksti julkaistu Hang Up -lehden numerossa 4/07

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti