keskiviikko 19. elokuuta 2009

Ponkes Movie

Ponkesin toinen leffa on jopa maailman mittakaavassa merkittävä teos toteutuksensa puolesta. Lähes puolituntinen leffa on kuvattu 99% hd-videokameroilla. Kuva on parempi laatuisempaa kuin koskaan ja kameroitten mahdollistama ’oikea’ slomo kuva on editti ohjelmien tarjoamaa vastaavaa huomattavasti smuutimpaa.

Slomo vaihde onkin ollu sit aika usein käytössä, mikä alkaa sit useammilla katselukerroilla haukotuttamaan. Maininnan arvoisia on myös vaijjeireiden varassa suoritetut kamera-ajot joita on aiemmin nähty saman tekijä-remmin lumilauta leffoissa. Lievän snoukkileffa tatsinhan tämä tekniikka tuo tähänkin leffaan mutta hyvältähän se näyttää. Lähes joka trikki on kuvattu kahesta eri kulmasta mikä on sit antanut vaihtoehtoja editti pöydälle ja ihan onnistuneesti leffa on leikeltykkin kasaan, vaikka mukaan on päässyt vähemmän toimivia ratkaisujakin, joista esimerkkinä vaikkapa Samun frontti wallride. Parissa kohtaa myös tuntuu että kuvauksen toteutus on ajanut kuvattavan trikin ohi ja trikki jää vähän niinkun sivuseikaksi. Pieniä narinan aiheitahan nämä on, mutta näin hifissä toteutuksessa pienet jutut pomppaa helpommin esiin.

Skeittaus on oikein hyvää, varsinkin kaikkien skeittareiden toimesta. Mukana tosiaan partit myös parilta lumilautailijalta... tiedä sit nähäänkö vaikkapa Samulta ja Tuukalta partit Ponkesin mahdollisessa snoukka- leffassa?

Henk. koht. on annettava propsit aina jos joku tekee leffan tavalla mitä ennen ei oo tehty tai nähty. Näin myös tässäkin tapauksessa. Todettakoon kuitenkin etten näe tämänkään leffan jälkeen kovinkaan vaikeana tehtävänä pukata ulos Suomen parasta kauppa-leffaa. Ne pari parttia lyhyempänä ja hillitymmällä slomoilulla, ja ripauksella skate or dietä tämä leffa ois nostanu riman jo hitusen ylemmäksi. Hintalaatusuhde räjäyttää katon - leffa ilmaiseksi Ponkesista (ei saa enää -blogi päivitys).

5
teksti julkaistu Hang Up -lehden numerossa 4/07

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti