perjantai 28. elokuuta 2009

Rich Mahogany


Elokuvassa Anchorman, Will Ferrelin näyttelemä Rich Burgundy sanoo seuraavaa kertoessaan itsestään oleellisia asioita tapaamalleen naiselle: "I'm very important. I have many leather-bound books and my apartment smells of rich mahogany. " Kaarle osasi tuon quoten ulkoa, ja väitti samaan hengen vetoon että Brooklyniläisen Green Diamond -porukan leffa Rich Mahogany on saanut nimensä juurikin noista vuorosanoista. Itse en osaa sanoa asiaan juuta en jaata, mutta en olekkaan seurannut Green Diamond -blogia. Kaarle on. Seuraa sinäkin niin saatat tietää jotain merkittävää kun seuraavan kerran tältä porukalta pukkaa ulos uutta elokuvaa.

Kuten siis sanottua Rich Mahogany on New Yorkin Brooklynistä peräisin oleva skeitti crewin leffa. Tyylillisesti ja yleisestikkin helpoin vertailu ja rinnastus kohde Mahoganylle on Last Of The Mohicans . Jos pidit LOTM:sta, pidät todennäköisesti myös tästä.

Rikas mahonki on haju jolle harvat New York skedeleffat haisee. Siksipä tämä leffa onkin jokseenkin poikkeuksellinen leffa. Itä rannikolta tulevia leffoja on totuttu pitämään yleensä kaikinpuolin melko raffeina leffoina. Rich Mahoganyssä on todella vähän "itää". Ylihyvin kuvattu ja editoitu, 8 ja 16mm filmi mausteilla varustettu vajaa 50 minuuttinen leffa onkin ihan mukava poikkeus totuttuun itä-rannikon tarjontaan.

Parin frendi partin lisäksi leffassa on 9 varsinaista parttia, joista esiinnostot ansaitsee seuraavat. Avaava Yaje Popsonin pätkä on todennäköisesti yksi parhaista n. 15(?) vuotiaan skeittarin aikaansaannoksista. Billy Rohan on ilmeisesti löytänyt hoidon häntä vaivaaviin henkisiin ja fyysiisiin vaivoihin ja tuntuu skeittaavan kovemmin kuin koskaan. Kuninkaan paikalle tässä leffassa nousee kuitenkin Lurker Lou, niin skeittauksen, kuin Vinny Pontemaisen oheis-kovuuden osaltakin. Lurkerin perään tuleva Kyle Ilesin pätkä on myös varsin hyvä, mutta ei tunnu juurikaan miltään enää Loun partin jälkeen.

Loppujenlopuksi varsin hyvä Rich Mahogany jää kuitenkin himpun verran erinomaisuudesta. Syy tähän voi olla lievä ylipituus, muutamat ylilyönti-kundit tai sen viimeisen särmän puute. Hyvin tehtyjen skeittileffojen ystäville tämä on silti ehdotonta katsottavaa.

Ekstroista löytyy kolme varttia käyttämätöntä kampetta sekä Miami Roadtrip.

8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti