keskiviikko 23. syyskuuta 2009

NY Revisited - Vol. 1 (96-97)


Otsikon mukainen leffa ei ole perinteinen skeittileffa. NY Revisited on matka New Yorkkin vuosiin 96 ja 97. Leffa tarjoaa 20 minuuttia putkeen leikattua RB Umalin kuvaamaa New York skeittausta. Ilman musiikkeja. Ilman editoinnillisia kikkailuja. Voidaan puhua melkein enemmän kokemuksesta kuin skeittivideosta.

Leffan matskut on pääosin jo ennaltaan nähtyjä, mutta paremmin ne tomii tälleen yhdessä köntässä. Mukana on myös riittävästi täysin "uuttakin" matskua. Leffassa esiintyy useita kymmeniä enemmän tai vähemmän tunnettuja nimiä. Eniten kameran edessä on viihtyneet kuitenkin Keeffen veljekset (Jones ja Chris), Peter Pici, Huf, Quim ja Clyde. Kingejä matskuja löytyy myös vähäisemmissä määrin monelta muulta, kuten vaikkapa Keenanilta, Maurice Keyltä, Joey Alvarezilta, Danny Supalta ja Bobby Puleolta.

Skeittareiden lisäksi pääosissa on tietenkin spotit. Brooklyn Banksit, laituri kurbit, random mestat ja ehkä kingeimpänä se yksi liikenteenjakajaa muistuttava jalkakäytävän pätkä keskellä autotie-risteystä.

Umali on ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Leffassa on se fiilis että kaikki nähty olisi tapahtunut, olisi sitä kuvattu tai ei.

Leffan päättävä (ja myös leffan ainoa slomotettu juttu), Havier Nunezin ss flippi Bänkkien pikku bänkistä muurin yli on jotain uskomattoman kaunista.

Ny Revisited on julkaistu 2005 ja sitä on todennäköisesti erittäin vaikea enää löytää mistään. Saman vuoden aikana RB Umali kasasi Ny Revisited vol. kakkosen joka käsittää vuodet 97 ja 98. Jälkimmäisen yli nukkuminen harmittaa paljon. Vol kakkosen hankkiminen tänä päivänä nimittäin lähentelee myös mahdottomuutta.
Jos jollakulla on vinkkiä mistä NY Revisited vol.2:hta vielä löytyisi, tai jos joku on halukas myymään omansa, niin viestiä vaan tulemaan.

10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti