maanantai 12. lokakuuta 2009

Krooked - Gnar Gnar


Gnar Gnar on Krookedin toinen leffa. Kyseessä on myös tähän astisista Krookedin leffoista se kaikkein paras.
2007 julkaistu, kokonaan Hi8 kameroilla kuvattu leffa pitää sisällään kaikkien silloisten pää-tiimiläisten parttien lisäksi myös, tuohon aikaan suht tuntemattoman, Alex Olsonin ja Gonzin Lontoon reissu-partin, sekä varmaan kaikkien aikojen ainoan Christian Hosoin street-partin.

Leffan avuihin voi lukea kaikkien aikojen tyylikkäimmät intro-tekstit, saman biisin käytön kolmesti sekä tietenkin tuon nostalgisen kuvaus formaatin. Onko edellämainittujen asioiden takana suurempaa filosofiaa tai tarkoitusta? En usko. Onko kyseessä "aidompi" skeittileffa kun vaikkapa samanvuoden Transworldin tuotos? Ei.
Kyseessä on hauska, tekotavalleen uskollinen, totutusta poikkeava ja kuolevalle formaatille pyhitetty leffa. Ja sellaisenaan Gnar Gnar onkin parempi kuin hyvä.

Kuvaformaattista jos vielä puhutaan niin on mielenkiintoista huomata kuinka suuri vaikutus sillä on. Hi8 vie fiiliksen menneeseen ja vaikka kyseessä on uudet matskut, pitää niitä jotenkin ikäänkuin arvokkaampina. Ikäänkuin niissä olisi jo olemassa jokin historiallinen arvo. Kai.

Itse skeittauksesta jos puhutaan niin voi keskittyä Worrestiin ja erityisesti Van Wastelliin. Molempien skeittaus on tässä ehkäpä parasta mitä heiltä koskaan on ollut nähtävillä.
Molemmat antaa New Yorkin aakkos-kurbeille sellasta kyytiä että oksat pois. Vanin päätös lainin vika temppuna nähtävä caballerial bs tailslide bigspin, on aivan sairas. Kundilla ois ollu niin paljon annettavaa vielä skeittaukselle. Rest in peace.
Yksittäisenä temppumainintana on tuotava esiin myös Gonzin enderi, boneles fs tailslide, joka on oikein upea liike.

Leffa on julkaistu ainoastaan NTSC Vhs:nä. Kyseessä siis todennäköisesti historian viimeinen (tämänluokan) skeittileffa joka on julkaistu VHS:nä. Leffasta on tehty 1000 kappaleen painos ja tänäpäivänä voidaankin puhua jo jonkinmoisesta keräilyharvinaisuudesta. Unicron.netin hyllystä leffaa löytyy vielä kaksi kappaletta. Hintakin näyttää olevan tällähetkellä 27% alennuksessa. Leffa siis irtoaa sieltä hintaan 54,99$ + postikulut. Normaali Gnar Gnar hinta on Unicronissa ollut 74,99$. Pöyristyttävän kallista, varsinkin kun ottaa huomioon nykyajan mentaliteetin koskien skeittileffoja. Zippolan Mattia lainaten "Seitkyt viis dollaria!!? Hitto meikälä on se leffa konneela."
Ebay on tietenkin myös ystävä ja välillä sieltä voi tehdä todellisia löytöjä. Jos tämä leffa kävelee fyysiseessä muodossa ja sopivan halpaan hintaan jossain vastaan, kannattaa leffa poistaa talteen. Onhan tämä harvinaisuutensa lisäksi varsin laadukas ja erikoisluonteinen rullalautailuvideo.

9

1 kommentti:

  1. Tume, laita mailia jaihaa att utu.fi.

    Mä luulen, että mulla voisi olla sua kiinnostava pdf tän arvostelun ihan vikaan sanaan liittyen. Ja muutenkin.

    Pepe

    VastaaPoista