lauantai 19. joulukuuta 2009

Thrasher – Under the Bridge


Under the Bridge on kevyesti dokumentaalinen skeitti leffa, jossa on pääosissa siltojen alle skeittareiden itselleen rakentamat skeittiparkit. Partit tässä leffassa siis on Philadelphian FDR:llä, San Pedron Channel Street skateparkilla, Oaklandin Bordertown skateparkilla, San Diegon Washington Street skateparkilla sekä tietenkin Oregonin Burnsidellä.
Leffan rakenne on selkeä. Partin alussa käydään tiivistetysti läpi parkin historiaa ja rakennusta. Kertojina toimii parkin rakentajat ja säätäjät, ihmiset jotka harvoin saa onnistuessaan palautetta. Historiaosion jälkeen tulee biisin tai kahden verran tuoretta skeittimatskua kyseisestä parkista.
Uusien skeittausmatskujen osalta eniten tikissä on Channel Streetillä hurrikaanin tavoin pörräävä Robbie Russo. Aivan uskomattoman tiukkaa menoa.
Mielenkiintoinen on myös kokonaisuudessaan Oaklandin Bordertownin osuus. Itselle selkeästi tuntemattomin tämän leffan parkeista omaa mielenkiintoisen historian joka selvitetään katsojalle varsin perusteellisesti aina uutisklippejä myöten. Purku uhan alle joutunut luvaton skeittiparkki sai lopulta Californialais- senattorin suojeliakseen ja tarina päättyi ilmeisesti varsin onnellisesti. Bordertownin skeittiosuus on myös mielenkiintoinen koska skeittaajat ovat ennestään melko tuntemattomia.
Burnside osuudessa on tarjolla varsinainen historia-montaasi aina alkuajoista lähtien, jolloin ainoa sillan alla oleva obstaakkeli oli seinää vasten valettu wallride.
Under the Bridge on taattua Thrasher kamaa ja löytänee varmasti kohderyhmänsä ilman suurempaa mainostelua. Aiheensa vuoksi se kuitenkin on erittäin suositeltavaa katsottavaa kaikille skeittareille, mieltymyksistä riippumatta. Näiden parkkien takana on uskomaton määrä pyyteetöntä työtä ja se jos jokin on ihailtavaa.
Itse leffa on noin puolisen tuntia, mutta ekstrojen puolelta löytyy aihetta sivuavaa puuli/sillan alus/diy-parkki –materiaalia vielä lähes tunnin verran. Oma pieni osuus on myös Pontus Alvin diy puulilla, jossa isännän menoa on varsin mieluisa katsella.

7

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti