sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Habitat - Origins


Alunperin Alien Workshopin haarautumaksi perustettu Habitat on saavuttanut kunnioitettavan 10 vuoden iän. Esi buberteettin kunniaksi firman taustavelho Joe Castrucci on päättänyt tuottaa eräillä alltime huonoimmilla ratkaisuilla varustetun videon.

Intron tehtävää toimittaa sekava kuudenminuutin sillisalaatti jonka aikana ruudussa vilahtaa kolmen eri kundin nimet ja kierrätettyjä matskuja pääosin Mosaicistä. Seassa on ilmeisesti myös Danny Garcian pätkä. Alku sekoilusta päästyä alkaa ymmärtääkseni elokuvan ensimmäinen varsinainen partti joka onkin kiistatta leffan paras. Austyn Gilletten puolentoista biisin partti pitää sisällään sairasta ja omaperäistä kampetta. Tokan partin paikkaa pitää Janoski jonka skeittauksessa on havaittavissa tiettyä suorituspaineiden ja nuoren kundin ”nälkäisyyden” kaikkoamista. Tästä syystä Janoskin skeittaus on aikaisempaa vähemmän gnarlyä, mutta ainakin omaan makuun mieluisampaa – sisään ajetut ss kruukedit sekä fs että bs puolilta on koko leffan yksittäisiä kohokohtia! Marius edustaa myös leffan parhaita partteja, oli katsojalla sini-valko lasit päässä tai ei. Guru Khalsan partti on heittämällä parasta mitä mieheltä on nähty ja olisin hänelle jopa viimeisen partin suonut. Kipparin paikkaa pitää ennalta arvattavasti Silas Baxter-Neal, jonka partti on niin ikää ennalta arvattavan vahva, mutta ei pidä sisällään mitään erityisen päräyttävää kundin aikaisemmat edesottamukset huomioonottaen (tuo on ylipäätään vähän kundin negatiivinen ominaispiirre. yhen silaksen pätkän nähtyä on ikäänku nähny kaikki -blogi lisäys).

Ennen lopputekstejä ruudulla tarjoillaan vielä toinen annos introssa nähtyä vanhan matskun kierrätystä. ”Vanhoilla” (suurin osa n. 5vuotta vanhaa) matskuilla muka nostalgiointi ei liity kyllä mihinkään. Tiimin vetäjistä alle puolet on ylipäätään edustanut firmaa pitempään kuin kahden julkaistun videon ajan. Ihan hyvähän se on yrittää keksiä jotain uutta videoihinsa, mutta olisi kannattanut nyt yrittää vähän enemmän. Ilman tätä ”historia” puolta Origins jäisi joo Inhabitansin vahvemmaksi toistoksi, mutta parempi se jopa niin olisi ollutkin. Dvd kansien mukaan International montage pitäisi olla boonus –osiossa, mutta silti se löytyikin leffan keskeltä. Tämä lisättäköön myös sinne huonojen (viimehetken?) ratkaisujen joukkoon. Boonus osioon tuo leffan päätyihin sijoitettu ”historiointikin” olisi sopinut kuin isä äitiin.

Näillä ratkaisuilla boonus valikon alta löytyvän laajahkon tarjonnan kärkipäätä on Alex Davisin Introducing –partti, joka on ylipäätään koko lätyn parhaita partteja. Vaikka tässä on tullut sanottua leffasta enemmän huonoa kuin hyvää, täytyy myöntää että pohjimmiltaan leffa on kumminkin ihan hyvä. Tykkäsin tästä kuitenkin jollain kierolla tavalla enemmän kuin Inhabitantista.

8

Arvostelu julkaistu moneenkertaan oikoluettuna HangUpin numerossa 4/2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti