sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Krooked - Krook3d


Krooked, tuo firma jota tokko kukaan kykenee vihaamaan, meni ja tarjosi meille kaikkienaikojen ensimmäisenä kokonaisen 3d skeittielokuvan. Onni onnettomuudessa on tosiaan se että edellä mainitun tempauksen tomitti nimenomaan Krooked. Jonkin muun firman kohdalla kolmedee olisi todennäköisesti pyritty valjastamaan vakavahkoksi uudeksi skeittielokuva standardiksi.

Krook3d ei onneksi ota itseään eikä kolmatta ulottuvuuttakaan liian tosissaan. Leffan nettisivuilla jo hiukan pelotelleet täysin hidastetut 3d tiiserit ei ole se mitä leffa tarjoaa. Kyseessä on ennemminkin selkeä jatkumo firman kahdelle aikaisemmalle kuvausformaattiin nojaavalle leffalle, eli Gnar Gnarille (kuvattu 90 luvun hi8 kameroilla ja julkaistu ainoastaan vhs:llä) sekä Naughtylle (kuvattu kännykkäkameroilla ja digipokkareilla). Krook3dissa formaatti on nyt sitten vaan 3d.

Parttijako leffassa on hoidettu kaupunkien mukaan. NYC, SF, LA, DC. Omia partteja tiimiläisillä ei siis ole. Kuten kundit Krookedilla kaiketi tietää itsekin, on pahvilasit päässä leffankatsominen pitemmänpäälle epämukavaa, eikä se kolmas ulottuvuus tuo touhuun muutamaa poikkeuskuvakulmaa lukuun ottamatta juurikaan mitään positiivista. Tämän vuoksi dvd:ltä löytyy myös perinteinen 2d versio. Vaikka chapter-valikon perusteella voisi pikaisesti päätellä Krook2din olevan täysin eri leffa, on sisältö molemmissa levyltä löytyvissä leffoissa kuitenkin lähes sama. Erotuksena sen yhden ulottuvuuden lisäksi, musiikit ja eri editointi. Perinteisempi versio tarjoaa myös joka tempusta toisen kuvakulman sekä 3d:tä pelkistetymmän, selkeämmän sekä helpommin seurattavan kokonaisuuden.

Skeittaus molemmissa versioissa on sitä eniten skeittijalan vipatusta aikaansaavaa sorttia. Huolettomuuden tunteen ja yhdessä skeittaamisen fiiliksen hyvin välittävä kuvamateriaali on erittäin mukavaa katseltavaa. Skeittauksellaan parhaiten säväyttää Mike Anderson sekä Bobby Worrest. Cromer, Croker, Clark –kolmikko on myös liekeissä, erityisesti boonus-sektiosta löytyvässä yhteispätkässä. Ekstrojen puolelta löytyy myös Mike Andersonin vahva kokopitkä (laajakuvainen) partti sekä edesmenneen Van Wastelin todennäköisesti viimeiset näkemättömät matskut. Leffan kansien välissä toimitetaan asiaankuuluvasti kaksin kappalein 3d-laseja sekä pieni kuvavihkonen.

9

Arvostelu julkaistu moneenkertaan oikoluettuna HangUpin numerossa 4/2010.

1 kommentti:

  1. Moi! Mistä ostelet näitä skedeleffoja? Houkuttais tää krook3di

    VastaaPoista